سوالات متداول
پوسیدگی دندان و بیماری لثه شایع ترین علل از دست رفتن دندان می باشد. در واقع پوسیدگی دندان در شرایطی رخ می دهد که مواد معدنی موجود در دندان منحل شده و از بین می رود. در حالی که پوسیدگی بیشتر در مورد کودکان غالب می باشد اما بیماری های پریودنتال(لثه ای) بیشتر در مورد جوانان مشاهده می شود. بیماری پریودنتال یک عفونت لثه ای ناشی از ساخت پلاک است، و اولین مرحله آن به عنوان التهاب لثه شناخته شده است.
بیشتر دندانپزشکان مطرح در دنیا شستشو و مسواک حداقل دو مرتبه در روز بعد از وعده های غذایی و یک مرتبه نخ کشی(floss) را توصیه می کنند.
بیشتر توصیه می شود که این موضوع در زمانی رخ دهد که اولین دندان کودک درآید .
سیگار و پیپ و برخی آدامس ها دلیل اصلی این موضوع می باشند. البته مصرف سیگار به همراه مصرف بالای الکل نیز این مساله را تشدید می کند. بهداشت نامناسب و پوسیدگی دهانی طولانی مدت و همچنین قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید در مدت زمان طولانی را نیز می توان دلایل دیگر توسعه و تشدید این مساله دانست.
خشکی دهان یا همان زروستمیا ، کاهش جریان و میزان بزاق دهان است. هدف اصلی بزاق شستن زایدات غذا و خوراکی های دهان و خنثی کردن اسید های ناشی از پلاک های موجود در دهان است. بیماری های لثه (gingivitis) و پوسیدگی شدید دندان در صورتی که کمبود شدید بزاق درمان نشود، بروز می یابند. موارد زیر نیز می تواند ناشی از این مشکل پدیدار شوند:
- مشکل در صحبت کردن
- گرفتگی صدا
- گلودرد مداوم
- مشکل در صحبت و بلعیدن
- حس سوزش در دهان
- کانال بینی و تنفسی خشک ونامرطوب
در صورتی که این شرایط برای شما رخ داده است حتما در اولین فرصت به دکتر مراجعه نمایید. همچنین استفاده از آدامس های بی شکر و شکلات نیز برای افزایش جریان بزاق توصیه می گردد.
سایش دندان از بین رفتن مینای دندان بر اثر اسید موجود در غذا می باشد. مینا پوشش کلسیمی بسیار قوی بر روی تاج دندان است که کار محافظت را انجام می دهد. بزاق موجود در دهان شامل کلسیم بوده که باعث تقویت و استحکام دهان می شود. البته معدنی شدن دهان در شرایط حضور بالای اسید امکان پذیر نمی باشد. اسید بالای موجود در خوردنی ها و نوشیدنی ها می تواند اثر سایش دندان را بسیار تشدید نماید. کاهش بزاق و رفلاکس غذا و عادت های بد خوردن و آشامیدن می تواند این موضوع را به همراه داشته باشد.
این روزها خیلی ها دل شان می خواهد دندان هایی ردیف و بی فاصله داشته باشند . چرا که داشتن چنین دندان هایی، چهره آن ها را زیباتر می كند. در این میان، شاید بعضی از آن هایی كه دندانهای شان فاصله دار است، حال و حوصله تحمل بندها و سیم های ارتودنسی را نداشته باشند. توصیه دندانپزشکان به آن ها این است كه با روش های ترمیمی و مواد همرنگ دندان، فاصله بین دندان های شان را ببندند. این کار هم آسان تر است، هم این که شما می توانید خیلی سریع ظاهر لبخندتان را تغییر بدهید.
دندانهایی که با فاصله از هم واقع هستند مشکلات زیادی از لحاظ زیبایی برای بیمار ایجاد می کند که پرداختن به درمان آن، دغدغه چنین افرادی هست، به خصوص برای اشخاصی که در سنین جوانی هستند و به زیبایی خود اهمیت می دهند.
علت اصلی ردیف نبودن دندان ها ارثی است به این صورت که داشتن دندان های درشت در یک فک کوچک باعث می شود که دندان ها، فضای کافی برای رشد نداشته و در نتیجه دندان ها در اصطلاح عامیانه روی هم درآمده و باعث نامرتب شدن دندان ها می گردد و بر عکس وقتی که دندانهای ریز و کوچک در یک فک بزرگ قرار گیرد، دندان ها نمایی فاصله دار پیدا کرده و به خصوص این وضعیت بنا به علل خاصی در دندان های جلو بیشتر دیده می شود و در نتیجه از لحاظ زیبایی مشکلاتی را برای فرد ایجاد می کند. علت پدید آمدن این ناهنجاری در روابط فک با دندان به این خاطر است که کد ژنتیکی دندان ها با فک و ضمایم آن در دو محل جداگانه قرار دارد و لذا یک فرد ممکن است دندان های ریز را از پدرش به ارث برده و فک بزرگ را از مادرش به ارث ببرد یا برعکس و در نتیجه این نوع ناهنجاری ها به وجود می آید.