کامپوزیت دندان به طور خلاصه ترکیبی از یک ماده زمینه ای ( ماتریکس ) رزینی هستند که با ذراتی به نام فیلر در اندازه ها و اشکال مختلف پر شده و استحکام یافته اند. ترکیب فوق به صورت خمیری درآورده می شود که در اثر تابش نور با طول موجی خاص، سخت شده و پس از پرداخت و پولیش کردن بسیار شبیه نسج دندان می شود.
موارد استفاده از کامپوزیت ها چیست ؟
بدون شک کامپوزیت ها یکی از پر مصرف ترین مواد در دندانپزشکی نوین به شمار می روند. از آن جایی که کامپوزیت ها با درجات مختلفی از استحکام و پولیش پذیری ساخته می شوند و ضریب انکسار نوری متنوعی دارند ، می توان از آنها در پر کردگی های جزئی دندان های جلو و دندان های آسیا و پر کردگی های وسیع تر دندان های تخریب شده ، دندان های شکسته ، بدشکل و بد رنگ ، پر کردن فضاهای بین دندانی و … استفاده کرد.
کامپوزیت هایی که به طور تخصصی برای درمان های زیبایی به کار گرفته می شوند بسیار اندک و انگشت شمار هستند. هر کامپوزیتی را نمی توان به این خاطر که سفید و مستحکم است به اسم کار زیبایی روی دندان گذاشت.
چگونه می توان از کامپوزیت ها در درمان های زیبایی بهره گرفت ؟
ابتدا باید یاد آور شد که با وجود تنوع بسیار زیاد کامپوزیت ها و رقابت شرکت های سازنده برای تولید کامپوزیت های پیشرفته ، کامپوزیت هایی که به طور تخصصی برای درمان های زیبایی به کار گرفته می شوند بسیار اندک و انگشت شمار هستند. هر کامپوزیتی را نمی توان به این خاطر که سفید و مستحکم است به اسم کار زیبایی روی دندان گذاشت. کامپوزیت های زیبایی علاوه بر دارا بودن طیف رنگی قابل قبول ، قابلیت بازسازی لایه به لایه انساج دندان یعنی مینا و عاج را داشته باشند ، بسیار عالی پولیش شوند و در عین حال مستحکم باشند تا بتوانند درخشندگی و طبیعی بودن یک دندان واقعی را القا کنند.