امروزه بيماران زيادي براي گذاشتن ايمپلنت به کلينيکهاي دندانپزشکي مراجعه ميکنند ، متاسفانه شمار زيادي از آنها هم باورهايي درباره ايمپلنت دارند که نشان از بياطلاعي آنها در اين زمينه است ، براي اطلاعات بيشتر به اين نکتهها توجه کنيد .
- ايمپلنت به استخوان فک آسيب نميزند !!!
ايمپلنت ها از جنس تيتانيوم هستند که در محيط بدن کاملا خنثي است و در شرايط طبيعي نهتنها هيچ واکنش مضري براي بدن انسان ايجاد نميکند بلکه با تغييرات سطحي ايجاد شده روي آنها، به شدت تمايل دارند جذب استخوان فک شوند. همچنين ايمپلنت مانع ادامه تحليل استخوان فک ميشود. قرار دادن ايمپلنت ها مگر در شرايط بسيار نادر باعث هيچ واکنشي در استخوان نميشود.
- ايمپلنت درد و ناراحتي ايجاد نميکند !!!
قرار دادن ايمپلنت در علم دندانپزشکي جراحي محسوب ميشود که بايد در محيطي استريل انجام شود. در مقايسه با ساير جراحيهاي محيط دهان، ميزان درد و ناراحتي جراحي ايمپلنت بسيار کمتر است و با رعايت دستورات دندانپزشک اغلب بدون ناراحتي تمام ميشود.
- امکان قرار دادن همزمان ايمپلنت همراه کشيدن دندان وجود دارد
دندانهاي غيرقابلنگهداري بايد کشيده شوند و معمولا 2 تا 3 ماه صبر ميکنند تا در ناحيه بدون دندان استخوانسازي انجام گيرد. با اين حال در برخي شرايط و به صلاحديد دندانپزشک در صورتي که ريشه دندان دچار عفونت فعال نباشد، امکان قرار دادن همزمان ايمپلنت همراه کشيدن دندان وجود دارد. مزيت عمده اين روش اين است که براي خارج کردن دندان و قرار دادن ايمپلنت به يک مرحله بيحسي و جراحي نياز است و نيازي به تعويق افتادن درمان ايمپلنت نيست.
- قرار دادن دندان روي ايمپلنت ممکن است کمي وقتگير باشد
معمولا بعد از قرار دادن پيچ ايمپلنت با توجه به شرايط بين 2 تا 4 ماه (و در برخي شرايط تا 6 ماه) بايد صبر کرد تا استخوان اطراف ايمپلنت کاملا شکل بگيرد. با اين حال در برخي شرايط امکان دارد که در صورت مناسب بودن استخوان فک – بهخصوص در مورد دندانهاي قدامي که در ناحيه زيبايي هستند- همزمان با قرار دادن ايمپلنت بتوان روکش موقت يا دائم را روي آن قرار داد.
- فقط بعضي از بيماران به جراحي سينوس فک نياز دارند
افرادي که دندانهاي خلفي فک بالا را مدتها پيش کشيدهاند، سينوسهاي استخوان فک بالايشان، داخل استخوان گسترش مييابد. از اينرو استخوان کافي به منظور قرار دادن ايمپلنت وجود ندارد پس قبل از قرار دادن ايمپلنت نياز است که سينوس فک ترميم و به طرف بالا برده شود. بعد از اين جراحي ميتوان ايمپلنت را بلافاصله يا 4 ماه بعد قرار داد.
- بعضي از بيماران نبايد ايمپلنت بگذارند
ايمپلنت موارد عدم تجويز محدودي دارد، بيماران مبتلا به ديابت کنترلنشده، بيماران تحت راديوتراپي بهخصوص در ناحيه فک و صورت و بيماراني که طولانيمدت تحتدرمان بيسفسفونات بودهاند، نبايد ايمپلنت بگذارند. تجويز کردن يا نکردن ايمپلنت به تشخيص دندانپزشک بستگي دارد.
- به شايعات غلط توجه نکنيد !!!
برخي مردم باورهايي دارند که اصلا توجيه علمي ندارند؛ مثلا بعد از قرار دادن ايمپلنت نبايد سرما بخوريد! بعد از قرار دادن ايمپلنت نبايد سرتان را خم کنيد! قرار دادن پيچ در فکها باعث عفونت ميشود! و… هنگام گذاشتن ايمپلنت کاملا با دندانپزشکتان مشورت کنيد تا هرگونه شک و شبهه از بين برود.