نمی دانم کدام دندانم درد می کند …
نتایج بررسی های دانشمندان نشان می دهد که در مواقع دندان درد ، مغز نمی تواند تشخیص دهد که دقیقا کدام دندان درد می کند ، در حالی که در بیشتر موارد ، انسان به درستی محل وقوع درد را درک می کند .
مغز گیج می شود
نتایج بررسی های دانشمندان آلمانی نشان می دهد که در مواقع دندان درد ، مغز نمی تواند تشخیص دهد که دقیقا کدام دندان درد می کند.
محققان دانشگاه ” ارلاگن- نورمبرگ ” با بررسی فعالیت مغزی گروهی از داوطلبانی که با استفاده از شوک های الکتریکی کوچک ، دردهایی به دندان های نیش بالا و پایین آنها وارد شده بود ، دریافتند که در مواقع دندان درد مغز قادر نیست بفهمد که منشاء این درد از کجاست.
در این بررسی ها مشخص شد در زمان وارد کردن درد به دندان های نیش بالایی و پایینی، واکنش های یکسانی در کورتکس مغز ایجاد می شود و در حقیقت مغز تنها خود دندان درد را درک می کند.
به گفته این دانشمندان در بیشتر موارد ، انسان به درستی محل وقوع درد را درک می کند و در این موارد مغز فورا تشخیص می دهد که مثلا درد انگشت دست ناشی از وارد شدن یک خرده چوب در آن است و یا توسط لبه تیز یک تکه کاغذ بریده شده است.این در حالی است که موتور مرکزی انسان (مغز) در مورد دهان مشکلات زیادی دارد . نتایج این تحقیقات نشان داد که 60 درصد از داوطلبان درد دندان را احساس کردند، اما در 100 مورد محل درد را اشتباه تشخیص دادند . فردی که دچار درد شبانه دندان شده است، از خواب بلند می شود و قدم می زند، چراکه ایستادن باعث کاهش فشار در عروق داخلی دندان می شود
پنیر بخورید تا درد نکشید
دانشمندان آکادمی دندانپزشکی عمومی ایالات متحده ادعا می کنند پنیر می تواند اسید پلاک دندان را خنثی کند و به همین دلیل درد دندان را کاهش می دهد . از نظر پژوهشگران، پنیر محیط دهان را قلیایی تر می کند و باعث می شود پای تان کمتر به مطب دندانپزشک کشیده شود . پژوهشگران معتقدند کسانی که همیشه پنیر را در برنامه غذایی شان جا می دهند (البته در حد تعادل)، دندان های سالم تری دارند و کمتر از درد دندان رنج می برند .
چرا درد دندان در خواب شب به سراغمان می آید؟
شب ها با توجه به حالت درازکشی که هستیم، فشار کل ناحیه سر افزایش پیدا می کند . بطور طبیعی وقتی در حالت ایستاده هستیم، به علت اثر جاذبه زمین و فشار خون، مقداری فشار در عروق ناحیه سر و گردن وجود دارد و وقتی دراز می کشیم، فشار داخلی رگ های خونی مقداری افزایش پیدا می کند . همین امر باعث می شود فشار داخلی عروقی هم که در ناحیه اتاق پالپ وجود دارد (اتاق مخصوص عروق و اعصاب داخل دندان ها) افزایش پیدا کند . لذا با افزایش فشار عروق ( رگ های خونی ) ، فشار بیشتری روی اعصاب مجاور بوجود می آید و دندان درد می گیرد.
بر اساس همین مکانیسم هم فردی که دچار درد شبانه دندان شده است، از خواب بلند می شود و قدم می زند، چرا که ایستادن باعث کاهش فشار در عروق داخلی دندان می شود.
البته باید برای درمان درد دندان خود حتما به دندانپزشک مراجعه کنید .
منبع : مجله سیب سبز
بیشتر بخوانید :
آیا عفونت سینوس میتواند موجب دندان درد شود ؟
استراتژی کنترل درد در دندانپزشکی
آیا زنان باردار میتوانند دندان خود را عصبکشی کنند؟
لبخند الماس نشان با دندانپزشک زیبایی